‘Apple maakt zelfrijdende auto om personeel van oud naar nieuw gebouw te rijden’

Apple heeft op dit moment twee kantoren: Palo Alto en Infinite Loop. Werknemers reizen momenteel tussen het oude en nieuwe kantoor, wat lang niet altijd ideaal is. Maar als het aan de iPhone-fabrikant ligt gaat het personeel binnenkort niet meer met zijn eigen auto op reis. Dan pendelen ze met een autonome auto tussen de twee kantoren, meldt The New York Times op basis van ingewijden.

Het gaat om het PAIL-programma, waarbij een zelfrijdend voertuig wordt gebouwd. Naar alle waarschijnlijkheid komt de auto van een andere fabrikant en is het ook een manier voor Apple om zijn zelfrijdende software te testen.

Project Titan

Er zijn al tijden geruchten over de zelfrijdende auto van de techgigant. Hier zou onder de codenaam Project Titan aan gewerkt worden, maar in juni zei Tim Cook dat er alleen software gemaakt wordt. Inmiddels zou er ook minder worden ingezet op de autodivisie.

Binnen het team zou behoorlijk wat onenigheid zijn over de stap. Steve Zadesky, die aan het hoofd stond van het autoteam, maakt volgens The New York Times liever de software. Maar een aantal andere hooggeplaatste personen binnen het ontwerpteam, zoals Jonathan Ive, willen juist een auto maken.

Door de meningsverschillen zou er onduidelijkheid zijn ontstaan over welke richting het project op moet gaan. Het personeel zou zijn gaan klagen en zeggen dat er onredelijke deadlines zijn opgelegd.