Logitech G en McLaren organiseren samen esportwedstrijd voor virtuele coureurs

Logtech-G World Fastest Gamer

Logitech G en het Formule 1-team McLaren beginnen samen een esportwedstrijd: World’s Fastest Gamer. De beste gamers ter wereld nemen het hierbij in verschillende race-games tegen elkaar op. De winnaar krijgt een plaats in het Formule 1-simulatieteam van McLaren als een van de officiële bestuurders.

Het is voor het eerst dat gamers het moeten uitvechten in niet één, maar in meerdere race-spellen. Daarmee wordt uitgemaakt wie de ‘kampioen der kampioenen’ is. Welke games er gespeeld worden, is nog niet bekend. De titels worden gekozen door experts uit de gaming- en motorsport.

Wedstrijden en meedoen

Op 27 augustus vindt het lokale kwalificatie-event plaats. Op 3 september strijdt de winnaar verder tijdens IFA in Berlijn. De grote finale is in de herfst van dit jaar in het McLaren Technology Centre. Daar doen slechts tien finalisten aan mee. Tijdens de finale worden onder meer hun inhoudelijke kennis en hun fysieke en mentale krachten getoetst.

De uiteindelijke winnaar krijgt een jaarcontract bij McLaren. Diegene wordt onderdeel van het F1-simulatorteam en werkt nauw samen met ingenieurs van McLaren. Zo mag de winnaar het materieel waarmee coureurs als Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne rijden verder testen en helpen verbeteren.

Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.