Je kunt nu 360-gradenfoto’s maken met de app van Facebook

Je kunt vanaf nu de app van Facebook gebruiken om 360-gradenfoto’s te maken. Het was in de app al mogelijk om 360-gradenfoto’s te uploaden en te bekijken. Om ze te maken had je tot nu toe een andere app of andere hardware nodig, zoals een add-on voor je smartphone of een speciale 360-gradencamera.

Zodra je een statusupdate wilt delen, kun je vanaf nu ook kiezen voor een 360-gradenfoto. Het maken van zo’n foto in de app van Facebook is vergelijkbaar met het maken van een panoramafoto. Je begint met één foto en beweegt vervolgens met je smartphone heen en weer tot de volledige 360 graden zijn gevuld.

Daarna kun je het startpunt aangeven. Dat is het punt dat mensen die de foto bekijken als eerste zien. Het eindresultaat kun je vervolgens direct delen op Facebook. Ook kun je de 360-gradenfoto als omslagfoto gebruiken.

Video

Hoewel Facebook het bekijken van 360-gradenvideo al langer ondersteunt, is het maken daarvan met de app nog niet mogelijk. Het maken van zo’n video is met enkel een smartphone vrijwel onmogelijk. Essentieel is namelijk dat 360 graden continu worden vastgelegd, in plaats van één moment.

Je kunt wel 360-gradenvideo’s uploaden die zijn gemaakt met een speciaal daarvoor gemaakte camera.