Google breidt offline dienst YouTube Go uit naar Indonesië

Google gaat zijn app YouTube Go beschikbaar maken in Indonesië. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend tijdens het evenement Google for Indonesia. Met YouTube Go kunnen gebruikers YouTube-video’s bewaren en downloaden, waardoor ze ook zonder internetverbinding te bekijken zijn.

Ook biedt de app de mogelijkheid om van tevoren te kiezen in welke kwaliteit een video wordt bekeken. Op die manier kunnen gebruikers kostbare mb’s besparen. De app was in eerste instantie gericht op India. Het is logisch dat Google nu uitbreidt naar Indonesië: ook daar bevinden zich tientallen miljoenen smartphonegebruikers – en dus potentiële klanten voor Google.

Google Station

Ook Google Station komt naar Indonesië. Met dit project wil Google openbare wifi zo toegankelijk mogelijk maken. Net als YouTube GO was ook dit project in eerste instantie gericht op India. Het bedrijf gaat vanaf volgend jaar meer hotspots plaatsen in Indonesië, op de eilanden Java en Bali.

Daarnaast wordt de slimme assistent van Google beschikbaar in de Indonesische taal. Google Assistent wordt volgens het bedrijf in het Indonesisch beschikbaar in zijn chatapp Allo, de app die onder meer kritiek kreeg van klokkenluider Edward Snowden vanwege zijn slechte privacybescherming.

De focus op India en Indonesië is logisch voor Google. In de zuidoostelijke regio van Azië wonen honderden miljoenen mensen, allemaal potentiële klanten. Met Google Station wil het bedrijf het internetaanbod in deze landen verbeteren. Daarna wil het bedrijf ze kennis laten maken met hun diensten, zoals YouTube en Allo.