Facebook gaat advertenties van verspreiders van nepnieuws blokkeren

Datacenter Facebook

Opnieuw zet Facebook stappen om nepnieuws aan te pakken. Op zijn blog zegt het sociale medium advertenties van verspreiders van nepnieuws te gaan blokkeren. Dit doet het door beheerders van pagina’s die nepnieuws steeds weer verspreiden te verbieden om advertenties te kopen.

Er worden al geen advertenties meer toegestaan waarin gelinkt wordt naar nepnieuws. Maar worden dergelijke berichten steeds weer gedeeld op pagina’s door beheerders, dan komt er in de toekomst een algemeen verbod. Het sociale medium meent namelijk dat er beheerders zijn die bewust advertenties inkopen om het publiek dat nepnieuws te zien krijgt te vergroten.

Moeilijker te verspreiden

Juist door alle advertenties van dergelijke pagina’s te blokkeren, wordt het moeilijker om nepnieuws te verspreiden of om hier geld aan te verdienen. Stoppen de beheerders met het delen van valse berichten, dan komen ze mogelijk weer in aanmerking om advertenties in te kopen.