Snapchat laat je nu je eigen geofilters ontwerpen, plaatsen en kopen

Altijd al je eigen geofilter willen ontwerpen? Snapchat laat precies dat vanaf nu toe. Leuk als je bijvoorbeeld een bruiloft of een feestje hebt. Je moet er echter wel voor betalen: vanaf 6,99 euro heb je je eigen filter.

Met een geofilter kun je foto’s en video’s versieren met je eigen overlay als je op een bepaalde locatie bent. Hoe groot die locatie precies is, bepaal je helemaal zelf. Zo kun je alleen je huis instellen voor een filter, maar ook een gebied van wel honderd voetbalvelden groot.

Het leuke is natuurlijk dat iedereen die dan bij je langs komt, dezelfde filter kan gebruiken. Hoe lang je filter beschikbaar is, bepaal je ook zelf. Dit kan van enkele uren tot een paar dagen.

Snapchat-Geofilter

Ontwerpen

De geofilters kun je zelf ontwerpen binnen Snapchat met de nieuwe Creatieve Studio. Je kunt kiezen uit diverse thema’s, sjablonen en ontwerpen. Daarna kun je zelf nog teksten, Bitmoji’s en stickers toevoegen. Om zelf een filter te maken klik je op Bitmoji in de linkerbovenhoek. Vervolgens ga je naar het tandwielpictogram voor instellingen en klik je op Geofilters op aanvraag. Dan is het een kwestie van ontwerpen en bepalen waar en wanneer je filter moet verschijnen.

Snapchat-Geofilter

Betalen doe je via in-app aankopen. Zoals gezegd zijn filters vanaf 6,99 euro beschikbaar. Ben je klaar, dan verzend je het geofilter naar Snapchat en ga je naar de locatie die je koos op het tijdstip dat je hebt aangegeven. Tot slot heb je toegang tot een dashboard om te zien hoe vaak je filter gebruikt is en hoe vaak deze bekeken is.

Houdt wel er wel rekening mee dat je filter niet direct te zien is: Snapchat moet hem eerst beoordelen en dat duurt ongeveer een dag. Je filter moet verder ook voldoen aan de Richtlijnen voor Geofilters en de Community-richtlijnen van het sociale medium.