Facebook test vooraf geladen Instant Video’s op Android

Facebook Video

Facebook is een functie aan het testen waarmee het gemakkelijker moet worden om onderweg video’s te kijken, meldt TechCrunch. Het zogenaamde Instant Video’s laadt een video voor je als je verbonden bent met WiFi. Ben je dan onderweg, dan hoef je de video niet nog eens te laden over je mobiele netwerk.

Op dit moment zou een kleine groep Android-gebruikers toegang hebben tot Instant Video’s. Mat Navarra van The Next Web is daar één van en deelde een screenshot van de dienst. Staat er een bliksemschicht naast een video, dan kun je de video vooraf laden over WiFi.

Video-plan

De dienst lijkt vrij veel op Instant Articles, waarmee artikelen sneller laden dan gebruikelijk. Waarschijnlijk is de video-variant onderdeel van het grote plan van Facebook voor zijn video’s. De afgelopen jaren investeerde het er flink in. Zo maakte het sociale netwerk onlangs bekend dat het een miljard dollar investeerde in originele content. Daarnaast is er een apart Watch-tabblad geïntroduceerd waar je alle programma’s kunt vinden.

Instant Video’s kan een nuttige toevoeging zijn. Er zijn immers veel mensen die in landen leven waar een mobiel netwerk erg traag is of zelfs helemaal niet bestaat. Maar door video’s vooraf te kunnen laden, is de kans groter dat ze ze wel gaan kijken. Ze hebben immers beter toegang tot de content.