Facebook’s doneerknop komt in oktober naar Nederland

Het is inmiddels alweer twee jaar gelede dat Facebook zijn doneerknop uitrolde in de Verenigde Staten. Daarmee kun je geld geven aan goede doelen en non-profits, zonder het sociale medium te verlaten. En nu komt die knop ook eindelijk naar Europa, schrijft The Guardian.

Nu konden goede doelen al wel om geld vragen via het sociale medium, maar dan werd je doorgestuurd naar een website van een derde partij. Direct geld overmaken op Facebook was dus niet mogelijk. Maar daar komt nu dus verandering in.

Aan het einde van september komt de doneerknop naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Frankrijk en Duitsland. In oktober is dan ook eindelijk Nederland aan de beurt, samen met Italië, België, Zweden, Portugal, Denemarken, Oostenrijk, Finland en Luxemburg.

Niet voor iedereen

De dienst wordt echter niet direct voor iedereen beschikbaar. Alleen goede doelen en non-profits kunnen er voorlopig gebruik van maken. Als gewone gebruiker kun je dus nog geen geld ophalen via Facebook.

Op 12 september gaat voor goede doelen de registratie open, waarbij ze onder meer financiële informatie moeten doorgeven. Daarna krijgen ze goedkeuring en wordt de knop beschikbaar.