Samsung steekt 300 miljoen dollar in zelfrijdende auto’s

Samsung start een fonds van 300 miljoen dollar voor investeringen in zelfrijdende auto’s. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het fonds gaat investeren in technologie die auto’s verbonden en autonoom maakt, zoals sensoren en kunstmatige intelligentie.

De eerste investering gaat naar het Oostenrijkse bedrijf TTTech. Dat bedrijf maakt veiligheidscontroles voor onder meer vliegtuigen, maar ook zelfrijdende auto’s. Als één onderdeel niet werkt, zorgt het systeem ervoor dat het voertuig niet direct stopt met vliegen of rijden.

Eerder deze maand kreeg Samsung toestemming om in Californië op de openbare weg zelfrijdende auto’s te testen. In thuisland Zuid-Korea had het bedrijf die toestemming al. Toch is het bedrijf niet van plan om zelf een auto op de markt te brengen. In plaats daarvan wil Samsung samenwerken met bestaande autofabrikanten.

Harman

Het eerder dit jaar door Samsung overgenomen bedrijf Harman, dat onder meer informatiesystemen voor auto’s maakt, opent ook een afdeling gericht op zelfrijdende auto’s. De afdeling gaat sensoren, algoritmes en andere producten ontwikkelen waarmee auto’s zelfstandig taken kunnen uitvoeren.