Mitsubishi onthult futuristische conceptauto e-EVOLUTION CONCEPT

Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT

Mitsubishi Motors presenteert bij de Tokyo Motor Show tussen 28 oktober en 5 november de conceptauto e-EVOLUTION CONCEPT. Naar eigen zeggen weerspiegelt de elektrische auto de koers die het bedrijf kan gaan inzetten.

De e-EVOLUTION CONCEPT is een crossover-SUV met 4WD-technologie en elektrische aandrijving. Het voertuig maakt verder gebruik van kunstmatige intelligentie die de bestuurder moet assisteren. Zo zijn er diverse sensoren ingebouwd die de weg- en verkeersomstandigheden constant monitoren.

Het systeem maakt verder een profiel aan over jouw rijkwaliteiten, of je nu beginnend bent of niet. Aan de hand daarvan wordt vervolgens een trainingsprogramma samengesteld. Tijdens het rijen krijg je advies via spraak en een grote display op je dashboard.

Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT

Spraakopdrachten

Verder kan het systeem individuele passagiers herkennen en meer te weten komen over hun spraak en gedrag. Handig, want daardoor kan het diensten aanbieden die aansluiten op hun wensen en behoeftes. Zelf kun je weer via spraakopdrachten de klimaatcontrole, ruitenwissers en koplampen bedienen.

De auto kan ook nog eens verbinding maken met andere apparaten, bijvoorbeeld een drone die de verkeerstoestand verderop controleert. Daarnaast kun je een helicopterview krijgen van de omgeving waar je op dat moment doorheen rijdt.