Nissan laat je je auto openen en starten via Amazon Alexa

Nissan-Alexa

De spraakassistent van Amazon, Alexa, wordt aan de NissanConnect-dienst gekoppeld. Daardoor kunnen sommige eigenaren van een aantal modellen van Nissan de assistent inzetten om de deuren van de auto te openen en te sluiten, de auto te starten en de claxon te gebruiken.

De koppeling is vanaf later deze maand te gebruiken door Amerikaanse eigenaren van een Nissan-model dat het ondersteunt. Hiervoor moeten ze hun Nissan Owners Portal-account koppelen aan de Alexa-skill. De eigenaren kunnen dan ook de lampen van de auto aan- en uitzetten met spraakcommando’s.

Dit betekent overigens niet dat iedereen zomaar de auto kan gaan starten via Alexa. Voor bepaalde commando’s, waaronder het starten van het voertuig, moet je eerst een viercijferige pincode intoetsen. Wel zo veilig. Heb je een elektrische Leaf, dan kun je ook de accustatus opvragen, laden op afstand inschakelen en de temperatuur in de auto instellen.

Ondersteuning Nissan-modellen

De Alexa-ondersteuning komt in eerste instantie alleen naar bepaalde modellen die tussen 2016 en 2018 gemaakt zijn. Het gaat onder meer om de Altima, Armada en Murano. Later moet de functie ook naar andere modellen gebracht worden.