Twitter laat je binnenkort tweets opslaan om ze later te lezen

Twitter

Twitter is van plan om een functie te lanceren waarmee je tweets kunt bewaren om ze later te lezen. Dat heeft het sociale medium bevestigd. De tweets verschijnen in een aparte lijst.

De functie wordt toegevoegd, omdat het een veelgevraagd verzoek was. Op dit moment worden er al tweets opgeslagen via gebruikers, maar dan via het hartje. Je kunt die tweets namelijk ook later weer terugvinden. Daarnaast sturen gebruikers de berichten ook wel eens naar zichzelf in een persoonlijk bericht of worden tweets om deze reden geretweet.

Geen van deze methodes zijn echter ideaal. Veel prettiger is de mogelijkheid om simpelweg op een knop te klikken om hem in een aparte lijst te krijgen. Natuurlijk kan dit al door op het hartje te klikken, maar dan denken anderen dat je positieve gevoelens hebt over een tweet. En dat hoeft natuurlijk lang niet allemaal het geval te zijn.

Prototype

Tijdens HackWeek werd er een prototype gemaakt van de knop. Hierbij verschijnt er onder het “meer”-menu (drie stipjes onder elkaar) van een tweet een knop “Add to Bookmarks”. Klik daarop, en je tweet wordt in een aparte lijst opgeslagen. Natuurlijk kan dit ontwerp later nog aangepast worden.

Wanneer de nieuwe functie precies wordt uitgerold en wie hem als eerste mag testen, is niet bekend. Een woordvoerder van Twitter heeft tegenover TechCrunch echter wel bevestigd dat het niet om een experiment gaat, maar dat de functie binnenkort echt wordt uitgerold.