‘Tesla heeft afgelopen week minstens 400 werknemers ontslagen’

Automaker Tesla heeft afgelopen week 400 werknemers ontslagen. Dat zegt een voormalig werknemer tegen Reuters. Volgens Bloomberg gaat het mogelijk zelfs om 700 werknemers. Onder meer fabrieksmedewerkers, teamleiders en andere leidinggevenden zouden de laan uit zijn gestuurd.

Tesla heeft tegen zowel Reuters als Bloomberg bevestigd dat er mensen zijn ontslagen, maar zegt niet om hoeveel medewerkers het precies gaat. Het bedrijf zegt tegen Bloomberg dat de ontslagen samenvallen met een jaarlijkse beoordeling. Volgens Tesla hebben de inmiddels voormalig medewerkers niet goed genoeg gepresteerd. De anonieme bron die aan Reuters zijn verhaal doet, zegt daarentegen dat hij nooit eerder een slechte beoordeling heeft ontvangen.

Model 3

Tesla werkt sinds afgelopen zomer aan de productie van zijn nieuwste auto: de Model 3. Dat gaat nog niet voorspoedig. In de afgelopen drie maanden heeft het bedrijf slechts 220 auto’s van het nieuwe model gemaakt. Ter vergelijking: van de Model S en de Model X rolden bijna 26.000 auto’s van de band.

Dat terwijl topman Elon Musk verwachtte dat tot nu toe minstens 1.500 auto’s van het nieuwe model klaar zouden zijn. In december moet het bedrijf zelfs op een zodanig schema liggen dat er per maand 20.000 nieuwe Model 3’s van de band rollen.

Uitgebreide details over de lage productie van de Model 3 heeft Tesla tot nu toe niet gegeven.