Google vernieuwt voor het eerst in zeven jaar uiterlijk van Google Calendar

Google-Calendar

Het duurt even, maar dan heb je ook wat: voor het eerst in zeven jaar heeft Google Calendar een make-over gekregen. Het gaat alleen om de webversie.

De nieuwe Calendar heeft een strakker uiterlijk met meer data en een vernieuwd kleurenpallet. Ook krijg je nu meer informatie te zien als je je cursor boven een afspraak laat hangen. Waar je eerst alleen zag wie er allemaal deelnemen aan een afspraak, kun je nu ook met een klik contact opnemen met de deelnemers.

Google-Calendar

Verstuur je een uitnodiging voor een vergadering, dan kun je nu ook extra details over het formaat en de toegankelijkheid van de vergaderruimte toevoegen. Daarnaast kun je meerdere agenda’s vergelijken in de dagweergave.

Helaas wordt de nieuwe agenda nog niet automatisch naar iedereen uitgerold. Wil je het nieuwe uiterlijk al gebruiken, dan kun in de webversie rechtsboven op “Gebruik nieuwe Agenda” klikken. Staat die knop er niet, dan is de nieuwe agenda nog niet voor jou beschikbaar gemaakt.

Google-Calendar

YouTube

De Google Calendar is niet de enige dienst van Google die voor het eerst in lange tijd een update heeft gekregen. Onlangs werd YouTube voor het eerst sinds zijn oprichting twaalf jaar geleden vernieuwd. Daarbij werd het logo aangepast en kregen de apps en website een uiterlijk dat meer past bij de Material Design-ontwerptaal. Material Design zien we ook terug in Android.