Amazon opent onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie in Duitsland

Amazon opent in Duitsland een onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie. Dat schrijft de Financial Times. Het centrum komt in de ‘Cyber Valley’, een smeltkroes voor kunstmatige intelligentie in de regio rondom de stad Tübingen, vlakbij Stuttgart.

In de Cyber Valley zijn al bedrijven als Facebook, automakers Daimler en Porsche en de universiteiten van Stuttgart en Tübingen verenigd. Amazon sluit zich nu bij dit gezelschap aan. Het bedrijf opent een onderzoekscentrum in Tübingen, waar honderd mensen kunnen werken aan onderzoek voor toepassingen van kunstmatige intelligentie.

De Cyber Valley werd in december 2016 geopend. Het is de bedoeling dat het bedrijfsleven en de academische wereld elkaar versterken. Ook wil het samenwerkingsverband startups helpen om hun onderzoek om te zetten in verkoopbare producten. De Cyber Valley moet een Europese tegenhanger van Silicon Valley worden.

Financiële bijdrage

De Financial Times schrijft dat Amazon 1,25 miljoen euro bijdraagt om een nieuwe onderzoeksgroep op te zetten. Daarnaast betaalt het bedrijf 420.000 euro om promoverende en gepromoveerde wetenschappers te ondersteunen met hun werk.