Google onderzoekt ingebrand scherm in Pixel 2 XL

Google is een onderzoek gestart naar mogelijke ingebrand scherm van zijn Pixel 2 XL-smartphone. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Android Central. De website ontdekte de kwestie bij een van zijn testmodellen van de smartphone.

Het ingebrande scherm werd opgemerkt door Alex Dobie, redacteur bij Android Central. Als hij op zijn OLED-scherm een grijze afbeelding bekijkt, is de navigatiebalk in het scherm nog steeds zichtbaar. Hoewel de navigatieknoppen ook zichtbaar zijn, lijken die volgens hem niet ingebrand te zijn.

Het inbranden van afbeeldingen is vooral een probleem bij OLED-schermen. Het probleem kan zich voordoen als een bepaalde afbeelding lang op het scherm te zien is.

Een ingebrand scherm treedt vaak na enkele maanden gebruik op, maar de Pixel 2 XL is pas sinds vorige week in de Verenigde Staten te koop. In Nederland brengt Google de smartphone niet officieel als verkoper op de markt.