Google-zusterbedrijf gaat zelfrijdende auto testen op de winterse wegen van Michigan

Google-zusterbedrijf Waymo gaat zijn zelfrijdende auto testen op de winterse wegen van de staat Michigan. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het is de zesde staat waar het bedrijf zijn zelfrijdende auto de openbare weg op stuurt.

In Michigan wil Waymo vooral praktijktests uitvoeren voor winterse weersomstandigheden. Tot nu toe reden de zelfrijdende auto’s van het bedrijf vooral rond in het zuiden: de zonnige staten Californië, Nevada, Arizona en Texas. Sinds februari 2016 rijden de auto’s voor het eerst rond in een noordelijke staat: Washington.

Maar zelfs daar is gemiddeld een stuk warmer. In de winters ligt de gemiddelde temperatuur in de staat Washington rond het vriespunt. In Michigan, waar Waymo nu gaat rijden, is het in de winter al snel -10 graden Celsius.

Waymo test naar eigen zeggen al sinds 2012 in koude weersomstandigheden. Toen was het nog geen zelfstandig bedrijf, maar viel het zelfrijdende-auto-project nog onder de vlag van Google.

In mei 2016 opende Google al een ontwikkellaarscentrum in de plaats Novi, Michigan. Daar werken programmeurs van Waymo aan onder meer het voorzien van de Chrysler Pacifica met sensoren om hem deels zelfrijdend te maken.