Facebook laat je nu gemakkelijker een welkomsbericht maken in groepen

Facebook

Facebook heeft het leven voor beheerders van groepen wat eenvoudiger gemaakt. Het sociale medium heeft namelijk diverse nieuwe functies toegevoegd aan de groepen. Zo zijn er nu badges voor de leden.

Meest interessant is de nieuwe functie voor welkomstberichten. Als je nu iemand welkom wil heten in een groep, moet je een bericht schrijven en die persoon handmatig taggen. De nieuwe functie tagt de nieuwe leden echter automatisch, wat je een hoop tijd kan besparen.

Facebook-groepen

De nieuwe leden kun je bovendien een stuk eenvoudiger herkennen. Er zijn namelijk badges gemaakt voor beheerders, moderators en nieuwe leden. Zo kun je precies zien wat iemands rol is in een groep.

Daarnaast zijn er profielen speciaal voor groepen gemaakt. Klik je op iemands naam, dan zie je een korte introductie van diegene. Die introductie is samengesteld uit publiekelijk beschikbare informatie. Ook zie je of je gemeenschappelijke vrienden hebt en of je naar dezelfde evenementen bent geweest. Daarnaast zitten er knoppen in om het gehele profiel te bekijken, een privébericht te sturen of de persoon in kwestie als vriend toe te voegen.

Facebook-groepen

Beheerders

Voor beheerders zijn er diverse nieuwe tools toegevoegd die je helpen bij het beheren van de groep. Zo is er een inzichten-tool, waarin tips verschijnen over wanneer je het beste een bericht in kunt plannen. Die data is gebaseerd op informatie over eerdere interacties met berichten.

Daarnaast kun je nu per lid bepalen of iemand mag reageren op berichten in de groep. Tot slot kun je leden nu uit meerdere groepen tegelijkertijd verwijderen.