Google geeft Pixel 2 XL software-update voor inbrandproblemen

Eerder deze week werd bekend dat het scherm van de Google Pixel 2 XL inbrandproblemen heeft. Nu zegt Google dat dit probleem met een software-update verholpen moet worden.

Er waren diverse journalisten die een vroeg recensiemodel hadden, en ontdekten dat er inbrandproblemen met het scherm zijn. De knoppen onderaan het scherm laten een markering op het scherm achter. Dit is vooral goed te zien met behulp van een speciale testapp.

Oplossing

De update die de bescherming tegen het probleem verbetert, wordt op dit moment getest. De knoppen van de navigatiebalk onderin het scherm verdwijnen na de update als ze niet worden gebruikt. Daarnaast moet de maximale helderheid iets verlaagd worden. Daardoor komt er minder druk op het scherm te liggen. De gebruiker zou hier nauwelijks iets van merken.

Vooralsnog is de Pixel 2 XL, net als de andere Pixel-telefoons, niet officieel in Nederland verkrijgbaar.