“Hé Google, welk nummer is dit?” Assistant weet vanaf nu het antwoord

Google-Assistant, Google Assistent

Je kent het wel: je hoort een nummer en kunt even niet op de naam komen. Of je kent het liedje helemaal niet, maar vindt hem wel leuk. De Google Assistant kan je daar voortaan mee gaan helpen. De spraakassistent gaat namelijk ook muziek herkennen, meldt Android Authority.

Je vraagt de Assistant simpelweg “Welk nummer is dit?” en de functie wordt geactiveerd. De spraakassistent luistert, zoekt en linkt je vervolgens door naar YouTube, Google Play Music of de zoekmachine van Google.

Beschikbaarheid

De dienst werd onlangs al beschikbaar op de Pixel 2 en 2 XL. Vanaf nu komt het herkennen van muziek echter naar alle Android-toestellen. Voor ons Nederlanders zit daar echter wel een grote “maar” aan: de Assistant is nog niet in het Nederlands beschikbaar. Je moet je telefoon dus in het Engels zetten om er gebruik van te maken.

Overigens is de herkenningsfunctie nog niet voor iedereen beschikbaar. Waarschijnlijk duurt het een paar dagen voor de dienst naar iedereen is uitgerold.