Google wil dat VS strengere regels instelt voor politieke reclames

Google

Als het aan Google ligt komen er strengere regels voor politieke reclames. Het internetbedrijf heeft de Amerikaanse overheid gevraagd om strengere regels te overwegen, weet Recode. En die mogen zelfs zo ver gaan dat reclames voor verkiezingscampagnes over bepaalde onderwerpen verboden worden als ze door buitenlandse organisaties gekocht worden.

Google, Facebook, Twitter en de Amerikaanse overheid zoeken de afgelopen tijd naar manieren om om te gaan met politieke reclames. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar probeerde Rusland invloed uit te oefenen op sociale media. Er werden toen bijvoorbeeld advertenties ingekocht op Facebook, Twitter en Google. Daarin werd verwezen naar nepnieuws, met als doel het beïnvloeden van de verkiezingen.

RT

Onder meer RT, een Russische nieuwsorganisatie, zou zich hier schuldig aan hebben gemaakt. Het medium mag daardoor al niet meer op Twitter adverteren. Google heeft de overheid nu om meer duidelijkheid gevraagd over hoe het om moet gaan met deze organisatie.