Google gaat algoritmes toch niet aanpassen ten nadele van Russische media

Google

Google gaat zijn algoritmes toch niet aan te passen ten nadele van Russische staatsmedia RT en Sputnik. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan de Russische mediawaakhond. Dat schrijft Reuters. Eerder zei Alphabet-topman Eric Schmidt dat Google maatregelen zou nemen om Russische propaganda in Google News tegen te gaan.

Vorige week dreigde de Russische mediawaakhond met tegenmaatregelen als RT en Sputnik lager zouden scoren in Google News. Op zijn website publiceert de waakhond nu een brief van Google waarin het bedrijf zegt zijn algoritmes niet aan te passen. Google bevestigt de authenticiteit van de brief tegenover Reuters.

“We brengen u graag op de hoogte van het feit dat Eric Schmidt de maatregelen van Google bedoelde om de kwaliteit van zoekopdrachten te verbeteren toen hij sprak over de rangschikking van websites, inclusief de websites van Russia Today en Sputnik”, schrijft Google. “We gaan ons algoritme niet aanpassen om [websites] opnieuw te rangschikken.”