Google Trends geeft nu ook real-time zoekdata voor nieuws, foto’s en video’s

Google

Je kunt al even ontdekken waar mensen allemaal precies naar zoeken, dankzij Google Trends. Zo kun je precies zien naar welke Kerstcadeaus mensen en welke Halloweenkostuums mensen zoeken. Maar nu kun je nog meer real-time data bekijken, want ook nieuws, foto’s en video’s zijn aan de data toegevoegd.

Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig naar data over een zoekopdracht naar Taylor Swift? Dan typ je haar naam in in Google Trends en kies je “American singer-songwriter” (anders krijg je namelijk resultaten over “Taylor” en “Swift”). Vervolgens kom je op een pagina met waar mensen wereldwijd naar zochten als het om Taylor Swift gaat.

Google-Trends-Taylor-Swift

YouTube en Shopping

Nieuw is dus dat je kunt kiezen naar zoekopdrachten binnen specifiek YouTube, plaatjes of Google Shopping. Kijk je bijvoorbeeld naar YouTube, dan is misschien de zoekopdracht “Taylor Swift bij de Tonight Show” wel het populairst. Maar ga je vervolgens naar afbeeldingen, dan staat “Taylor Swift bij Saturday Night Live” misschien wel bovenaan.

Niet alleen kun je zien welke evenementen bijvoorbeeld populair zijn, maar ook waar de zoekopdracht het meeste wordt ingevuld. Zo is Taylor Swift erg populair in de Amerikaanse staten Utah en Nebraska, als we Google moeten geloven.

Google-Trends-Taylor-Swift