Waymo wil dat rechtszaak tegen Uber uitgesteld wordt wegens nieuw bewijs

Google-zusterbedrijf Waymo wil dat de rechtszaak tegen Uber uitgesteld wordt. Reden is dat er op het laatste moment een brief als nieuw bewijs is ingeleverd, meldt het bedrijf in rechtbankdocumenten die Bloomberg in handen heeft. Het bedrijf wil het nieuwe bewijsstuk eerst onderzoeken.

De rechtszaak draait om de diefstal van 14.000 documenten over de technologie voor zelfrijdende auto’s. Volgens Waymo heeft een voormalig werknemer die gestolen en meegenomen naar Uber, toen zijn bedrijf Otto werd overgenomen.

Brief

Op 22 november werd een verzegelde brief door het Openbaar Ministerie in Amerika overhandigd aan de rechter. De brief zou afkomstig zijn van de voormalig Uber-beveiligingsmedewerker Richard Jacobs. Het zou bewijsmateriaal zijn dat de taxidienst tot nu toe niet overhandigd had. De rechter riep Jacobs en zijn opvolger Ed Russo vorig weekend op om tijdens de rechtszaak te getuigen.

Jacobs maakte deel uit van een intern onderzoeksteam bij Uber. Hij onderzocht werknemers van het bedrijf, maar ook de concurrentie. Het team werd geleid door Joe Sullivan. Sullivan was de beveiligingsbaas, maar moest vorige week opstappen wegens het verzwijgen van een hack.

Of de zaak inderdaad ook wordt uitgesteld, is nog niet bekend.