Weer veel NSA-informatie gelekt via onbeveiligde server

Er is opnieuw gevoelige informatie van de NSA openbaar geworden, nadat deze werd opgeslagen op een slecht beveiligde cloudopslagdienst. Dat ontdekte beveiligingsbedrijf UpGuard, dat eerder deze maand ook al gevoelige informatie van de Amerikaanse defensie op een clouddienst aantrof.

In beide gevallen werd de informatie aangetroffen op een cloudschijf van Amazon. Die schijf wordt door een extern bedrijf dat door de NSA is ingehuurd gebruikt. Deze keer was de schijf verkeerd geconfigureerd, waardoor de informatie zonder wachtwoord bekeken kon worden.

Red Disk

Het gaat om gevoelige informatie met een staatsgeheime classificatie. Zo stond er onder meer informatie over het nooit voltooide legersysteem Red Disk op. Daarmee moest gevoelige informatie tussen defensie-takken gedeeld worden.

Wie de map beheerde en waarom die voor iedereen in te zien was, is onduidelijk.