Coditany of Timeness is een black metal-album gemaakt door kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie heeft al meerdere keren bewezen dat het flink wat taken uit kan voeren. Denk bijvoorbeeld aan het besturen van auto’s. Maar wist je al dat een dergelijk systeem ook een black metal-album kan maken? CJ Carr en Zack Zukowski maakte een kunstmatige intelligentie die precies dat deed. Het album heet Coditany Timeness, meldt The Outline.

Het album bestaat uit vijf nummers, en alles is door een kunstmatige intelligentie ontwikkeld. Dat betekent dat zelfs de titels van de nummers – bijvoorbeeld Timension en Wisdom Trippin’ – door een computer gegenereerd zijn.

Trainen

Het systeem werd getraind met een album genaamd Diotima, gemaakt door Krallice. De nummers werden opgesplitst in korte stukjes. Het systeem werd vervolgens gevraagd hoe het volgend deel van de track zou klinken. Daarna werd verteld of die voorspelling klopte of niet.

De eerste geluiden die geproduceerd waren klonken “luidruchtig” en “grillig”, aldus Carr. Maar nadat het systeem vijf miljoen keer geraden had hoe een black metal-nummer moest klinken, wist het betere kwaliteit neer te zetten. En het album is het resultaat. Nieuwsgierig? Je kunt de nummers hier beluisteren.