Tinder test feed met realtime-updates van je matches met Spotify- en Instagram-berichten

Tinder gaat een geheel nieuwe feature genaamd Feed testen. Dat heeft het bedrijf gemeld in een blogbericht. De Feed is bedoeld om meer te weten te komen over je matches. In een apart tabblad op het berichtenscherm krijg je realtime-updates van mensen waar je een match mee hebt.

In de feed staan bijvoorbeeld foto’s die recent aan Tinder zijn toegevoegd, maar ook foto’s van Instagram en je favoriete artiesten en nummers op Spotify. De data kon je al inzien, mits je match deze externe accounts gekoppeld had aan zijn profiel. Maar nu wordt die informatie dus op een geheel nieuwe manier getoond.

Verder dan de match

De Feed is bedoeld om gebruikers verder te laten kijken dan de match, om “echte verbindingen” op te zetten, aldus Tinder in zijn aankondiging. Het is in ieder geval iets wat kan helpen bij het beginnen van een gesprek. Heeft iemand bijvoorbeeld hetzelfde favoriete nummer als jij dat hebt, dan kun je daarover praten. En het beginnen van een gesprek in een dating-app is niet eenvoudig, dus alle beetjes helpen.

Je kunt een gesprek op basis van de Feed starten door twee keer op de gedeelde content te klikken. Daardoor kun je er direct op reageren. Als gebruiker kun je zelf bepalen wat er in de Feed verschijnt via de instellingen van de app of door je profiel aan te passen.

De Feed wordt nu in Australi├ź, Nieuw-Zeeland en Canada getest. Of de functie later nog naar andere landen komt, is niet duidelijk.