Twitter laat je meerdere tweets versturen via threads

Twitter

Wil je een langer verhaal kwijt op Twitter? Dat betekent dat je meerdere tweets moet versturen, waarbij je vaak op jezelf reageert. Op die manier maak je een zogenaamde thread. Maar binnenkort hoef je dat niet meer handmatig te doen. Het sociale medium laat je dit binnenkort namelijk automatisch doen met een nieuwe functie.

Met de nieuwe thread-functie kun je meerdere tweets schrijven die samenhangen. Ze worden dan ook in een keer als een thread gepubliceerd. Later kun je alsnog extra berichten aan je verhaal toevoegen. De functie moet de komende weken naar iOS, Android en de webversie van het platform komen.

Tegemoet komen

Twitter zegt met de nieuwe functie tegemoet te komen aan de manier waarop het netwerk gebruikt wordt. Volgens het platform worden er dagelijks namelijk honderdduizenden threads geplaatst. Straks zijn de threads ook beter zichtbaar, dankzij een “show this thread”-knop.