Eric Schmidt neemt afscheid als directeur van Alphabet

Eric Schmidt

Eric Schmidt, die al bij Google werkt sinds het prille begin in 2001, doet een stapje terug. Dat maakt nieuwszender CNBC bekend. Nee, er zijn geen schandalen aan het licht gekomen. Er is simpelweg “geen ouderlijk toezicht meer nodig”, aldus Schmidt.

“Larry, Sergey, Sundar en ik geloven dat dit het juiste moment is voor deze transitie in de evolutie van Alphabet. De Alphabet structuur werkt goed, en Google en de andere Bets zijn in volle bloei”, legt Schmidt uit. Eric Schmidt blijft bij Alphabet werken, maar wordt technisch adviseur. Daarnaast wil hij meer tijd besteden aan zijn filantropische werk, onder andere door zijn eigen stichting. Ook investeert hij via het bedrijf Rise of Rest in startups uit Midden-Amerika. In zijn nieuwe rol als technisch adviseur wil Schmidt zich bezig houden met het Sidewalk project.

Eric Schmidt begon in 2001 als CEO en was sinds 2011 executive chairman van Alphabet. Het bedrijf stelt, in navolging van Apple en Microsoft, waarschijnlijk een non-executive chairman aan als vervanging voor Schmidt.

Video: CNBC.