‘Uber verkoopt lease-afdeling Xchange Leasing aan startup’

Uber

Uber zou zijn leasedivisie Xchange Leasing aan startup Fair.com verkocht hebben. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De taxidienst liet in september al weten dat het stopt met zijn lease-activiteiten en de afdeling voor 2018 wilde verkopen.

Uber zou per lease duizenden dollars verlies lijden, stelde The Wall Street Journal eerder al. De lease-afdeling werd in 2015 gestart om chauffeurs met een minder sterke kredietwaardering toch een auto te kunnen laten leasen. Maar die auto’s werden zo intensief gebruikt, dat er zoveel waardeverlies optrad dat de hogere leasetarieven alsnog voor meer verlies zorgden.

400 miljoen euro

Voor hoeveel geld de afdeling overgenomen wordt, is onduidelijk. Wel weten we dat het om ruim 30.000 auto’s met een boekwaarde van ongeveer 400 miljoen euro gaat.

De nieuwe eigenaar, Fair.com, biedt klanten een lease-achtige constructie zonder een vaste termijn.