Merge: Kantoorfun 2.0 met deze NERF Gun voor augmented reality

Merge

NERF Guns zijn ontzettend leuk speelgoed. Je kunt met zo’n plastic pistool immers fijn op iedereen schieten, zonder dat je iemand echt pijn doet. Bij het bedrijf Merge hebben ze dat ook ingezien en het speelgoed verwerkt in een augmentedreality-spel, meldt Engadget.

De zogenaamde 6DoF Blaster is een lichtgewicht plastic geweer met vier knoppen en ruimte voor een smartphone. Het enige wat mist? De pijltjes. Maar die zitten nu in de AR-wereld. Op het scherm van je smartphone zie je het spel namelijk, maar ook de andere spelers. De bedoeling is natuurlijk dat je elkaar neerschiet met de plastic pistolen. Je ziet de andere spelers dan ook rennen en wegduiken, net alsof je in de echte wereld met een nerfgun bezig bent.

In het spel schiet je op neon robots in een simpele 3D-omgeving. De knoppen op het pistool zijn de trekker, maar laten je ook inzoomen, de tijd vertragen en direct herladen. Groot voordeel van het spel is natuurlijk dat je alle lol hebt van een NERF Gun, zonder daarna de pijltjes op te hoeven rapen.

Zomer

De 6DoF Blaster moet deze zomer in diverse kleuren op de markt komen voor 30 dollar. Het spel wordt beschikbaar op iOS en Android. Het is echter niet duidelijk of het pistool en het spel ook naar Nederland komen.