Sony onthult drie draadloze sport-headphones voor tijdens het sporten

Sony WF-SP700N, WI-SP600N, WI-SP500

Wat is er nu fijner dan luisteren naar goede muziek tijdens het sporten? Juist: weinig. Maar dan is het wel van belang dat je goede oortjes of een goede koptelefoon hebt, die het sporten toelaat. Dat is waar Sony om de hoek komt kijken. De fabrikant heeft tijdens CES namelijk drie draadloze sport-headphones onthuld, namelijk de WF-SP700N, WI-SP600N en WI-SP500.

Het draadloze ontwerp van deze headphones zorgt ervoor dat je iedere sport kunt beoefenen terwijl je naar muziek luistert. Bovendien zit er noise cancelling in, zodat je je goed kunt concentreren in een drukke sportschool of buiten in het park. Train je buiten, dan kun je gebruikmaken van de Ambient Sound Functie. Daarmee worden omgevingsgeluiden versterkt, zodat de verkeersveiligheid niet in het geding komt.

Natuurlijk is ook de kwaliteit van de muziek erg belangrijk. Sony heeft daarom de EXTRA BASS sound toegevoegd aan de headphones, zodat je kunt genieten van diepe bastonen.

Makkelijk blijven zitten

De modellen zijn verder spatwaterbestendig met een IPX4-waardering. Je kunt de oortjes dus ook gebruiken in de regen en eenvoudig afspoelen na je training. Dankzij de oorhaken moeten de oordopjes van de WF-SP700N bovendien goed blijven zitten. Dit model wordt verder geleverd met een compacte case die ook als oplader fungeert. De headphone heeft een accuduur van drie uur, maar met de case kun je ze tot twee keer opladen.

Sony WF-SP700N, WI-SP600N, WI-SP500

De WI-SP600N en de WI-SP500 zijn twee in-ear modellen. De WI-SP600N bevat ook noise cancelling en is ook spatwaterbestendig. Dit model gaat ongeveer 6 uur mee op een acculading. De oortjes zijn verbonden met een nekband, zodat ze lekker zitten.

De WI-Sp500 is ook spatwaterdicht en heeft net als de WF-SP700N een NFC-chip om snel te kunnen verbinden met een smartphone. Dit model gaat maar liefst 8 uur mee op een lading. De headphone heeft speciaal ontworpen ergonomische oordopjes, zodat ze stevig blijven zitten.

Google Assistant

Ook nieuw is dat de Google Assistant naar de Sony Headphone App voor Android en iOS komt. Via de app kun je bijvoorbeeld Noise Cancelling en Ambient Sound instellen en de equalizer aanpassen. Binnenkort komt er een software-update, waardoor de Assistant ondersteund wordt. Daardoor kun je de oortjes aansturen met spraakcommando’s.

De WF-SP700N en WI-SP600N zijn vanaf juni te koop voor 200 en 160 euro. De WI-SP500 is al in april voor 90 euro te koop.