Krantenkiosk Blendle gaat artikelen voorlezen voor Premium-leden

De Nederlandse krantenkiosk Blendle gaat een selectie van zijn artikelen voorlezen voor Blendle Premium-leden. Dat maakt oprichter Alexander Klöpping vandaag bekend via Medium. “Met Blendle Audio kun je luisteren naar artikelen terwijl je op de fiets zit, autorijdt of aan het sporten bent”, schrijft hij.

Een combinatie van mens en machine bepaalt welke artikelen dagelijks via Blendle Audio beschikbaar worden. Na een selectie door een computer, bepalen redacteuren van Blendle welke artikelen worden voorgelezen.

Studenten van journalistiekopleidingen spreken de artikelen vervolgens in, waarna ze beschikbaar worden via de Blendle-app. De functie is alleen beschikbaar voor abonnees van Blendle’s maandabonnement Blendle Premium. Met die dienst krijgen gebruikers al een dagelijkse selectie van kranten- en tijdschriftartikelen.

Het voorlezen van artikelen is niet de eerste stap die de krantenkiosk op het gebied van audio zet. In oktober bracht Blendle een proefaflevering van de podcast Makerskwartier uit, waarin Klöpping een kwartier praat met de maker van een artikel. Daarvoor publiceerde Blendle ook een negendelige audioversie van het artikel Kleur bekennen.