Peugeot wil vanaf 2025 van al zijn auto’s een elektrische variant aanbieden

Het moederbedrijf van Peugeot wil vanaf 2025 van al zijn automodellen een elektrische variant aanbieden. Dat heeft Carlos Tavares, de CEO van het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel woensdag bekendgemaakt, schrijft persbureau Reuters.

Alle modellen van het Franse concern, dat in 2017 het Duitse bedrijf Opel overnam, moeten over zeven jaar als deels of volledig elektrische auto verkrijgbaar zijn. Eerder deze week maakte concurrent Ford bekend in 2022 veertig volledig of deels elektrische auto’s aan te willen bieden.

Naast elektrische auto’s wil Peugeot ook inzetten op zelfrijdende auto’s. In 2030 moet tachtig procent van Peugeots auto’s in bepaalde omstandigheden, zoals snelwegen, zelfstandig kunnen rijden. Tien procent moet in dat jaar volledig autonoom kunnen rijden.