Ex-Google-werknemers maken autonoom busje dat boodschappen bezorgt

Nuro-autonoom-bus

Twee voormalige ingenieurs van Google hebben een autonome bus gemaakt, speciaal om je boodschappen, pizza of kleding te bezorgen. Het busje valt onder de startup Nuro en is vandaag onthuld, meldt CNN.

De bedoeling is dat aan het einde van het jaar er meerdere van de busjes bezorgingen gaan doen via de openbare wegen. Wie er precies gebruik van gaan maken, is nog niet bekend. Daarnaast wordt er een andere versie van het voertuig ontwikkeld die geschikt is voor massaproductie.

Prototype

Op dit moment is er alleen een prototype. Dat voertuig is ongeveer even hoog als een SUV, maar veel smaller dan een gemiddelde auto. Het voertuig is volledig elektrisch. Aan de buitenkant zitten vier vakken – aan iedere kant twee – waar de spullen in kunnen die bezorgd moeten worden. Ieder vak kan aangepast worden voor specifiek gebruik, bijvoorbeeld het koken van een pizza of het koelen van een pakketje.

Het voertuig is speciaal gemaakt voor grote steden en buitenwijken. Nuro ziet de auto dan ook niet op snelwegen rijden.

De makers van de auto werkten eerder ook mee aan de zelfrijdende auto van Google. Halverwege 2016 verlieten ze Google om Nuro te starten.