Porsche onthult Mission E Cross Turismo: een ontzettend snelle concurrent van Tesla Model X

Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche heeft een geheel nieuwe auto onthuld: de Mission E Cross Turismo SUV. Met deze auto hoopt de fabrikant te concurreren met de Tesla Model X.

De Cross Turismo is vooral heel erg snel. Het voertuig heeft twee elektrische motoren, vier wiel aandrijving en 600 PK. Daardoor moet het voertuig van 0 naar 100 kilometer per uur gaan in minder dan 3,5 seconden. Ter vergelijking: de P100D Model X behaalt dezelfde snelheid in 2,9 seconden. De auto van Tesla is dus nog wel sneller, maar Porsche komt dichterbij.

Porsche Mission E Cross Turismo

Elektrische toekomst

“De Mission E Cross Turismo is een uitdrukking van hoe we een geheel elektrische toekomst voor ons zien”, aldus Oliver Blume, directeur van Porsche AG. “Het combineert sport en dagelijkse bruikbaarheid in een unieke stijl. Ons voertuig zal snel rijden, maar ook snel opladen.”

Over de auto is verder helaas weinig bekendgemaakt. Wel zei Porsche te onderzoeken of ze de auto in productie gaan brengen.

Porsche Mission E Cross Turismo Porsche Mission E Cross Turismo