‘Facebook sluit over paar weken muzieklicentiedeal met Warner Music’

Facebook

Facebook en Warner Music Group zouden dicht bij een licentiedeal zijn voor het gebruik van muziek op het sociale medium. Vermoedelijk sluiten de twee bedrijven binnen enkele weken een overeenkomst. Dat stelt de Financial Times op basis van ingewijden die bekend zijn met de onderhandelingen.

Als deze deal gesloten is, heeft het sociale medium overeenkomsten met de drie grote muziekconcerns. Universal en Sony horen naast Warner tot de grote drie van de muziekwereld. Met de Universal Music Group werd in december al een licensiedeal gesloten. In januari werd een deal gesloten met Sony.

Met de licensiedeals mogen gebruikers muziek van de concerns op de platformen van Facebook delen. De muziekbedrijven hopen zo meer omzet te genereren. Volgens de Financial Times zijn de bedrijven voor onderhandelingen echter ook in verkennende gesprekken met Snapchat.

YouTube

Concurrent YouTube biedt al een aparte videodienst aan met 250.000 muziekvideo’s van de grote drie op zijn platform Vevo. Universal en Sony zijn deels eigenaar van Vevo. Het bedrijf biedt echter ook video’s van Warner aan. Vorig jaar behaalde Vevo een omzet van 650 miljoen dollar, 150 miljoen dollar meer dan in 2016.