Apple doet voorstel voor emoji voor mensen met een beperking

Apple-Emoji

Apple heeft een voorstel gedaan voor dertien nieuwe emoji voor mensen met een beperking. Het voorstel is ingediend bij Emojipedia. Het gaat onder meer om mensen in een rolstoel en protheses van armen en benen.

Ook zijn er plaatjes van een oor met een gehoorapparaat en een blindengeleidehond. Apple stelt in de aanvraag voor de emoji dat de plaatjes “mensen met een beperking beter representeren”. Op dit moment zijn er al veel emoji, maar volgens de iPhone-fabrikant vertegenwoordigen die mogelijk niet de ervaringen van mensen met een beperking.

Apple-Emoji

Emoji 12.0

Of de afbeeldingen uiteindelijk ook beschikbaar worden voor gebruikers, is onbekend. De plaatjes moeten eerst door een committee van Unicode worden goedgekeurd. Pas daarna komen ze op een lijst terecht en kunnen ze voor Emoji 12.0 geselecteerd worden. Emoji 12.0 wordt in de eerste helft van 2019 beschikbaar gemaakt.

Eerst verschijnt er nog een update met nieuwe emoji in de tweede helft van 2018. Daarin zitten onder meer plaatjes van een bevroren gezicht, voeten en superhelden.