‘Apple ontwikkelt nieuwe iPhone met gebogen scherm’

iPhone X Apple, iPhones

Apple werkt aan nieuwe versies van de iPhone met een gebogen scherm. Dat stelt Bloomberg op basis van ingewijden. De telefoon zou verder te bedienen zijn zonder het scherm aan te raken.

De schermen zouden naar binnen buigen van de top naar de onderkant van het toestel. Als het gerucht klopt, is het voor het eerst dat Apple een telefoon uitbrengt met een gebogen scherm. Voordeel is dat het bedrijf tegenwoordig OLED-schermen gebruikt, in plaats van LCD-schermen. OLED-schermen zijn flexibeler en kunnen gebogen worden.

Volgens eerdere geruchten zou Apple later dit jaar een nieuwe telefoon met een OLED-scherm uitbrengen. Daarnaast zou er een goedkopere versie van de iPhone X verschijnen met een LCD-scherm.

Aanraking

Ook zou Apple werken aan een manier om een telefoon te bedienen zonder het scherm aan te raken. Daardoor kun je acties uitvoeren door met je vinger boven het scherm te bewegen. Als dit gerucht klopt, zou de technologie nog zeker twee jaar op zich laten wachten.