Twitter verwijderde sinds 2015 1,2 miljoen aan terreur gelinkte accounts

Twitter

Sinds 2015 heeft Twitter ruim 1,2 miljoen accounts verwijderd die gelinkt worden aan terrorisme. Dat meldt NU.nl. De verwijderde accounts probeerden reclame te maken voor terroristische organisaties.

Sinds 2015 houdt het sociale netwerk bij hoeveel accounts er verwijderd zijn. In de tweede helft van 2017 bleek het te gaan om 270.000 accounts. Toch worden er volgens het platform inmiddels minder meldingen gedaan van terrorismereclame. Mogelijk is dat omdat er minder pogingen gedaan worden om te adverteren, omdat de berichten vaker worden gewist.

Snel verwijderd

93 procent van de terrorisme-accounts in de tweede helft van vorig jaar werd geïdentificeerd door hulpmiddelen en algoritmes van Twitter. Ongeveer 75 procent van de ontdekte accounts werden zelfs verbannen voor ze een bericht konden plaatsen.