Zien: Mark Zuckerberg getuigd voor het Huis van Afgevaardigden in de VS

Mark Zuckerberg bij F8

Mark Zuckerberg verscheen gisteren al voor de Amerikaanse Senaat om zich te verantwoorden over onder meer het dataschandaal met Cambridge Analytica. Maar daar blijft het niet bij. Vandaag moet hij ook van zich laten horen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. En ook dat is live te volgen.

Facebook ligt de afgelopen maanden flink onder vuur. Zo wordt bleek er flink wat nepnieuws op het platform te staan. Ook zouden Russische actoren de presidentsverkiezingen hebben geprobeerd te beïnvloeden via het sociale medium.

In maart barstte er nog een bom: Cambridge Analytica zou de gegevens van maximaal 87 miljoen Facebook-gebruikers hebben verzameld. Die gegevens werden vervolgens gebruikt om politieke profielen op te stellen en gerichte advertenties te tonen. De data werd onder meer gebruikt tijdens de presidentscampagne van Donald Trump.

Live kijken

Zuckerberg moet zich vandaag opnieuw voor al die schandalen verantwoorden. De hoorzitting begint om 4 uur Nederlandse tijd, en is live te volgen via de onderstaande video.