Wearable die lijkt op tijdelijke tatoeage kan meten hoeveel alcohol je drinkt

Alcohol

Ingenieurs van de University of California hebben een kleine wearable gemaakt, die kan meten hoeveel alcohol er in je systeem zit. De wearable is vergelijkbaar met een tijdelijke tatoeage. Dat meldt Science Daily.

“Het lijkt op een tijdelijke tatoeage, maar het is eigenlijk een biosensor waar diverse draadloze, flexibele componenten in zitten”, vertelt Seila Selimovic, de directeur van het programma dat de tech ontwikkelde.

“Een component laat chemicaliën los dat transpiratie op de huid onder de sensor bevordert. Een ander component detecteert veranderingen in de elektrische stroom die door het zweet loopt, waarop het alcoholniveau gemeten wordt.” Dat alcoholniveau wordt vervolgens doorgestuurd naar je telefoon.

8 minuten

Meest interessant aan de wearable is dat het meten slechts minuten duurt, in plaats van uren. “Het meten van alcohol in zweet is al eerder geprobeerd, maar die technologieën deden er 2 tot 3 uur over”, aldus Patrick Mercier, een van de schrijvers van het artikel.

De wearable van deze wetenschappers stuurt het alcoholniveau in slechts 8 minuten door naar je telefoon. Handig als je in de kroeg wilt weten of je wel naar huis kunt rijden bijvoorbeeld.