‘Facebook stelt lancering slimme speakers uit tot oktober’

Facebook

Facebook zou de lancering van zijn slimme speakers uitgesteld hebben tot oktober. De speakers zouden in eerste instantie al in de zomermaanden verschijnen. Dat stelt Digitimes op basis van anonieme bronnen. De speakers worden nu pas in juni op grote schaal geproduceerd.

Facebook wilde zijn speakers in eerste instantie in mei al aan het publiek tonen. Het sociale medium raakte echter verwikkeld in een datamisbruikschandaal, waarbij de gegevens van 87 miljoen gebruikers op staat kwamen te liggen. Daardoor werd de lancering uitgesteld.

Twee speakers

Het sociale medium zou volgens geruchten twee speakers uit willen brengen, die door het bedrijf Pegatron ontwikkeld worden. Beide apparaten krijgen een 15 inch-beeldscherm van LG Display. Een speaker is duurder, omdat het een verstelbaar scherm krijgt. De prijzen zijn echter nog niet bekend.

Volgens de anonieme bronnen ligt het aantal bestellingen door Facebook bij fabrikanten 20 procent lager dan eerder was gepland. Volgens de bronnen zijn de bestellingen voor 2019 ongewijzigd.