‘Werknemer Facebook stalkte vrouwen door werkprivileges te misbruiken’

Facebook

Een medewerker van Facebook misbruikte zijn werkprivileges om vrouwen online te stalken. Dat heeft beveiligingsonderzoeker Jackie Stokes van Spyglass Security ontdekt, meldt Gizmodo. Het sociale medium onderzoekt de kwestie nu.

“Ik ben er van op de hoogte gesteld dat een beveiligingsingenieur die nu bij Facebook werkt, waarschijnlijk bevoorrechte toegang gebruikt om vrouwen online te stalken. Ik heb hier Tinder-gesprekken van. Wat moet ik met deze informatie doen?”, schreef Stokes gisteren op Twitter.

In dat Tinder-gesprek geeft de medewerker toe dat hij de middelen die hij voor zijn werk gebruikt, ook inzet om meer informatie over vrouwen op te zoeken. De werknemer zou voor het sociale medium hackers ontmaskeren.

Probleem is dat Tinder gebruikmaakt van Facebook om gebruikers in te loggen. Een werknemer van het sociale netwerk heeft daardoor mogelijk toegang tot veel informatie.

Melding gemaakt

Stokes heeft verdere details over de werknemer gedeeld met Alex Stamos, de beveiligingsbaas van het sociale medium. Ook zou ze inmiddels contact hebben met meerdere werknemers van het bedrijf.

Het sociale medium zelf zegt in een verklaring dat er “strenge regels zijn die toegang tot gebruikersdata beperken voor personeel”. Niet iedereen mag data inzien, maar alleen gebruikers met bepaalde werkzaamheden.