Google geeft Drive nieuw ontwerp om meer op het nieuwe Gmail te lijken

Google-Drive

Google heeft Drive zonder aankondiging een nieuwe lay-out gegeven. Met het nieuwe uiterlijk ziet de dienst er meer uit als het nieuw Gmail. Er komen echter geen nieuwe functies bij.

Qua uiterlijk zijn er echter een paar opvallende wijzigingen. Zo is de achtergrond van de dienst niet langer grijs, maar wit. Ook hebben alle boxen en icoontjes nu afgeronde hoekjes en zijn ze iets langer dan eerder. Het logo heeft verder een prominentere plek gekregen in de linker bovenhoek. Heb je een bedrijfslogo toegevoegd, dan staat die nu aan de rechterkant.

Google heeft verder de knoppen binnen Drive op andere plekken gezet. Zo staan de icoontjes voor instellingen en het Help Center nu op dezelfde lijn als de zoekbalk. En ook het lettertype voor headers is aangepast.

Uitrol

Het nieuwe uiterlijk wordt nu uitgerold naar alle gebruikers. Het kan echter drie dagen duren voor iedereen dit heeft. Als de nieuwe lay-out dus nog niet zichtbaar is, moet je nog even geduld hebben.