Chinese ZTE krijgt tweede kans van president Donald Trump

ZTE

De Chinese telecomfabrikant ZTE krijgt een tweede kans van president Donald Trump. Via Twitter laat de president weten dat hij het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft geïnstrueerd om er voor te zorgen dat het bedrijf weer zaken kan doen. De fabrikant kreeg eerder een handelsverbod in de VS.

Het handelsverbod werd opgelegd omdat ZTE niet hard genoeg optrad tegen een aantal werknemers voor het leveren van Amerikaanse producten aan Iran.

Voortbestaan in gevaar

Het verbod zou maar liefst 7 jaar duren, waardoor het voortbestaan van het bedrijf naar eigen zeggen in gevaar komt. Het bedrijf staakte zijn belangrijkste werkzaamheden dan ook.

Nu heeft Trump laten weten dat de fabrikant een tweede kans krijgt. Hij stelt samen met de Chinese president Xi te werken aan een manier om ZTE te helpen. “Te veel banen in China gaan verloren”, aldus de president.