‘Facebook wil mogelijk eigen cryptovaluta ontwikkelen en uitbrengen’

Facebook

Facebook zou overwegen om een eigen cryptovaluta te ontwikkelen. Gebruikers zouden elkaar met de valuta via het platform kunnen betalen. Dat meldt Cheddar op basis van ingewijden.

Vorige week werd al duidelijk dat het sociale medium een afdeling gestart is om aan blockchaintechnologie te werken. Blockchain is de technologie waar cryptovaluta als Bitcoin op gemaakt zijn.

Volgens één van de bronnen denkt Facebook “heel serieus na” over het maken van een cryptovaluta. Mogelijk wordt die munt dan gebruikt om betalingen via het sociale medium en Messenger te verwerken. De transacties vinden plaats tussen gebruikers, bijvoorbeeld via de marktplaatsafdeling op het platform.

Reactie

Het sociale medium laat in een reactie weten dat het “net als veel andere bedrijven de kracht van blockchaintechnologie onderzoekt”. “Het nieuwe kleine team onderzoekt de diverse toepassingen. Meer hebben we er niet over te melden.”