50+ en op zoek naar een relatie? Dan maak je waarschijnlijk gebruik van online dating

Online-dating

Ben je een 50-plusser en op zoek naar een relatie? Dan is de kans groot dat je gebruikmaakt van online dating, blijkt uit het onderzoek Ouderen en intimiteit van Startpagina.nl. Het onderzoek werd onder 1.731 Nederlanders van 50 jaar en ouder gehouden. 72 procent van de ouderen die actief zoeken naar een relatie maken gebruik van datingwebsites of -apps.

De actief zoekende ouderen gebruiken met name datingsites 50PlusMatch en Lexa. Verder blijkt dating-app Grindr erg populair bij deze groep Nederlanders.

Ouderen blijken verder met name te zoeken naar jongere partners. 26 procent van de vijftigers zegt namelijk leeftijdsgenoten aantrekkelijk te vinden. Bij de groep mensen van 70 jaar en ouder is dit zelfs nog maar 14 procent. 45 procent van de mannen zegt echter dat ze jongere mensen over het algemeen aantrekkelijker vinden dan hun leeftijdsgenoten. 22 procent van de vrouwen is het daar mee eens.

De ouderen die zoeken naar een relatie, geven vaak wel aan een happy single te zijn. 52 procent zegt niet te zoeken naar een partner. Hierbij gaat het om 41 procent van de mannen en 58 procent van de ondervraagde vrouwen.

Open relatie en homoseksualiteit

Natuurlijk heeft een deel van de ouderen al wel een relatie, maar 20 procent zegt toch op zoek te zijn naar een nieuw avontuur naast hun huidige relatie. Dat blijken met name mannen te zijn. Slechts 4 procent van de vrouwen geeft namelijk aan open te staan voor een relatie naast hun huidige partner.

Oudere Nederlanders staan verder niet negatief tegenover homoseksualiteit. 84 procent zegt geen moeite te hebben met homoseksuele relaties, tegenover 5 procent die daar wel moeite mee heeft. Vrouwen zijn vaak positiever (89 procent) tegenover homoseksualiteit dan mannen (79 procent).