‘Instagram gaat je video’s van een uur laten uploaden’

Instagram

Op Instagram kun je foto’s en video’s uploaden, maar die video’s kunnen nooit langer zijn dan een minuut. In de toekomst kan dat echter gaan veranderen. Volgens The Wall Street Journal bereidt het sociale medium zich namelijk voor op de lancering van de mogelijkheid om video’s van een uur te uploaden.

Daarnaast zou het sociale medium in gesprek zijn geweest met makers van content en uitgevers over de mogelijkheid om video’s te produceren voor het platform. Vooralsnog ligt de focus op het publiceren van verticale video’s, maar dat kan voor de lancering nog wijzigen.

Video

Overigens is er nog niets officieel aangekondigd. Maar vreemd zou de stap niet zijn, aangezien Facebook – wat ook het moederbedrijf van Instagram is – steeds meer focus op video legt. Dat het bedrijf dit ook bij zijn andere apps zou doen, klinkt logisch.

Het is voor nu echter nog de vraag wanneer de functie precies wordt uitgerold.