Lip Sync Live: Facebook laat je mee playbacken met bekende liedjes

Facebook

Musical.ly en Dubsmash mogen oppassen: Facebook is begonnen met het uitrollen van Lip Sync Live. Daarmee kun je mee playbacken met bekende liedjes. Je kunt de functie gebruiken in live video’s, aldus het sociale medium op zijn website.

De functie komt direct met een aantal nummers die beschikbaar zijn om mee te playbacken. Het gaat onder meer om liedjes van Ed Sheeran, Drake en Guns N’ Roses. Om de functie te gebruiken, moet je eerst een live video starten. Daarna kun je een nummer uit een lijst selecteren en gaan playbacken.

Natuurlijk kunnen je vrienden de video ook zien. In het filmpje staat bovendien om welke artiest en welk nummer het gaat. Klik je daar op, dan kun je de artiest volgen.

Facebook-Lip-Sync-Live

Muziek in je video’s

Daarnaast test het sociale medium een manier waarop je muziek naar keuze aan je persoonlijke video’s kunt toevoegen. Het is echter onduidelijk wanneer die functie wereldwijd beschikbaar wordt.